Responsive websites

Wat is een responsive website

Een responsive website past zich automatisch aan naar gelang de beschikbare ruimte. Op die manier kan een website geoptimaliseerd worden voor verschillende apparaten: computer met groot scherm, laptop, tablet, smartphone,...

Als een website bekeken wordt op een scherm met kleine afmetingen, dan kan de website veel compacter weergegeven worden dan op een groot scherm. De structuur van de website kan aangepast worden en bepaalde elementen die niet noodzakelijk zijn kunnen zelfs verborgen worden.

Een responsive website zorgt dus voor een optimale gebruikersbeleving, ongeacht het gebruikte apparaat.

Belang van responsive websites

In januari 2015 beschikten 43,7% van de Vlamingen over een smartphone en 34% van de Vlamingen over een tablet.

Smartphones worden o.a. gebruikt om snel contactgegevens op te zoeken, meer informatie te verkrijgen over een bedrijf, prijzen van producten op te zoeken,...
Wie met een smartphone op een website komt die niet responsive is, zal dit als zeer ongebruiksvriendelijk ervaren en zich ergeren. Hoogstwaarschijnlijk verlaat men de website om de gewenste informatie elders te zoeken. Vaak een gemiste kans dus.

Een website die niet responsive is zal op een tablet eveneens niet optimaal worden weergegeven. Ook in dit geval bestaat de kans dat men de website daarom verlaat.

Een responsive website zorgt ervoor dat men op ieder apparaat snel en gebruiksvriendelijk informatie over jouw bedrijf kan opvragen en je professioneel overkomt. Zonder responsive website is de kans groot dat je potentiƫle klanten misloopt.

Op 21 april 2015 kwam Google bovendien met een zeer ingrijpende update waarbij niet-mobielvriendelijke websites minder goed scoren in de zoekresultaten. Wie geen responsive website heeft, wordt dus afgestraft door Google.

Mobielvriendelijke test

Wil je weten of jouw website mobielvriendelijk is?
Doe de mobielvriendelijke test


Zie ook:

Mobielvriendelijke website
Jouw huidige website is niet mobielvriendelijk?
Contacteer ons !

OVER WEBSPECIALIST

WebSpecialist werd opgericht door Jeroen Deklerck.

Jeroen werkte meer dan 10 jaar als webontwikkelaar bij een internetbedrijf. Hij bouwde websites, webshops, CMS'en en allerlei andere webtoepassingen.

Geleidelijk aan kreeg Jeroen een eigen visie op verkoop, ontwikkeling, service en interne werking. In combinatie met de nodige ervaring leidde dit uiteindelijk tot de beslissing om een eigen webbedrijf te starten.

WebSpecialist geeft steeds waardevol advies en levert kwaliteitsvolle projecten af tegen een gunstige prijs.

Tel. 056 19 09 00
contact@webspecialist.be

Stedestraat 51
8530 Harelbeke

BE 0686.959.245

New website coming soon !